Antioxidáns GénTérkép

Mit vizsgál az Antioxidáns GénTérkép?
Az Antioxidáns GénTérkép segítségével a szabadgyök- és antioxidáns anyagcsere örökletes tulajdonságai határozhatók meg és így kétséget kizáróan megállapítható, hogy a vizsgált személyre milyen méregtelenítési folyamatok jellemzőek, amelyek környezeti tényezők hatására akár betegségek és korai öregedési folyamatok kialakulásához is vezethetnek.

Miért érdemes elkészíteni a géntérképet?
Az Antioxidáns GénTérképpel könnyen ellenőrizhető az a 11 legfontosabb gén (összesen 22 génváltozat), amelynek egyes változatai központi szerepet töltenek be a szabadgyök- és az antioxidáns anyagcserében. A genetikai hajlam igazolásával kialakítható olyan életvitel, amely hozzájárul a későbbiekben bekövetkező súlyos és nagy fájdalommal járó betegség elkerüléséhez, valamint az öregedési folyamatok lassításához.

Mi az Antioxidáns Géntérképezés menete?
A géntérképezés elvégzéséhez GÉNcsomag szükséges, amely tartalmazza a mintavételi eszközt, valamint a vizsgálathoz szükséges dokumentációkat (vizsgálatkérő lap és tájékoztató/beleegyező nyilatkozat).A szájnyálkahártya-mintavétel egy nagyon egyszerű, gyors és – ami a legfontosabb – fájdalommentes eljárás, melyet rutinszerűen használnak világszerte. A mintavételi pálcát és a vizsgálathoz szükséges dokumentációt normál postai úton be lehet küldeni a Laboratóriumnak. A leletet és a hozzá tartozó szakvéleményt elektronikus úton küldjük.

Amit az Antioxidáns Géntérképről tudni kell
Szervezetünk folyamatosan kénytelen szembesülni olyan anyagokkal, melyek károsító, toxikus hatással bírnak. Toxikus, testidegen anyagnak minősülnek a gyógyszerszármazékok, élelmiszeradalékok, színezékek, különféle méreganyagok, dohányfüst és ópiumszármazékok is. Ezekre a molekulákra specializálódtak a citokróm P450 családba tartozó enzimek, melyek képesek ezeket a toxikus molekulákat átalakítani semleges, vízoldékony molekulákká. Ezek az átalakított molekulák a szervezet számára már ártalmatlannak minősülnek.

Abban az esetben, ha ezekben az örökölt génekben mutáció van jelen, a méregtelenítési folyamatok megváltoznak és a szervezetbe került káros anyagok felhalmozódása erőteljesen pusztító hatású a sejtekre. A sejt anyagcsere melléktermékeként szervezetünkben szabadgyökök szabadulnak fel. Ezek erős reakcióképességű molekulák, melyek képesek szétrombolni a test szöveteinek alkotórészeit. Károsítják a sejtmembránt, a DNS állományt illetve komoly szerepük van a szívbetegségek, tüdőbetegségek és rák kialakításában is.

A szabadgyökök olyan molekulák, melyek keletkezhetnek a szervezetben, de bejuthatnak a külső környezetből is akár élelmiszerekkel vagy a bőrön keresztül. Kialakulásukban nagy szerepet játszanak ezen kívül a mikrohullámú sugárzások, a kialvatlanság és a dohányfüst. Az antioxidánsok azok, melyek ezeket a káros, folyamatosan keletkező szabadgyököket közömbösítik, és megóvják a szervezetet a toxikus hatástól. Némely esetekben a szabadgyökök száma nem növekszik, hanem a szervezet által termelt antioxidánsok mennyisége csökken, valamint azok minősége nem éri el azt a szintet, hogy képes legyen elvégezni feladatát. A sejtek antioxidáns- és szabadgyök termelő sajátossága, a méregtelenítés képessége, a gyógyszerek bevitelére adott biológiai válasz nemcsak környezeti hatások által befolyásolt, hanem genetikailag is örökölt tulajdonságnak minősül. Ezen tényezők feltérképezésével átfogó képet kaphatunk a szervezetünkben zajló méregtelenítési folyamatok működéséről és esetleges hibájáról, melyet - a géntérkép ismerete alapján - személyre szabott javaslatokkal javítani lehet. A géntérkép elkészítését követően egyszerűen lehet egyénre szabott szűrővizsgálatokat, mozgás- és táplálkozási javaslatokat meghatározni minden ember esetében.

Fizikai aktivitás hatása a szabadgyökökre és az antioxidánsokra
Testedzés végzése közben sem kerülhető el a káros szabadgyökök képződése, mivel a szervezet mozgósítja az energiáit, az anyagcsere folyamatok is fokozódnak, melyek melléktermékeként szabadgyökök alakulnak. Ezeket a károsító anyagokat az edzést követő regenerációs folyamatok során sikerrel kötik meg és alakítják át az antioxidánsok.

Rendszeres fizikai aktivitással a szabadgyökök képződése ugyan nem csökkenthető, azonban javítható, fejleszthető a szervezet ezekre a romboló hatású molekulákra adott pozitív válasza.

Az Antioxidáns GénTérkép elkészíttetésével és a Sportaktivitási kérdőív kitöltésével képet kaphat jelenlegi állapotáról, valamint javaslatot arra vonatkozólag, hogyan módosítsa életvitelét. Igény szerint lehetőség van írásos szakvélemény kérésére (elektronikus úton, a sportaktivitási kérdőív és a géntérkép alapján), vagy személyes konzultáció keretein belül történő fizikai állapotfelmérésre, mellyel kiegészíthetőek a meglévő adatok, valamint személyes szaktanácsadásra az egyénre szabott életmódterv elkészítéséhez.

Készíttesse el géntérképét!

Gyors és fájdalommentes mintavétel

Várakozás nélkül, akár itt a helyszínen vagy otthonában

Eredmény 3 napon belül


Ne várjon a csodára, éljen GénTudatosan!

RÓLUNK
KAPCSOLAT

Az Ön böngészője nem kompatibilis a weboldallal!
Kérjük frissítse böngészőjét! A frissítés teljesen ingyenes!