Dagantképződési GénTérkép

Mit vizsgál a Daganatképződési GénTérkép?
A géntérképezés azt a célt szolgálja, hogy a génjeinkben hordozott apró hibák, melyek később rákos sejtek képződését indukálják, még a rákos sejtek kialakulása előtt kimutathatók.

Miért érdemes elkészíteni a géntérképet?
A Daganatképződési GénTérképpel könnyen ellenőrizhető az az 5 kulcsfontosságú gén (összesen 12 génváltozata), amelynek bizonyos változatai kóros sejtosztódás kialakulását eredményezhetik.

Mi a Daganatképződési Géntérképezés menete?
A géntérképezés elvégzéséhez GÉNcsomag szükséges, amely tartalmazza a mintavételi eszközt, valamint a vizsgálathoz szükséges dokumentációkat (vizsgálatkérő lap és tájékoztató/beleegyező nyilatkozat).A szájnyálkahártya-mintavétel egy nagyon egyszerű, gyors és – ami a legfontosabb – fájdalommentes eljárás, melyet rutinszerűen használnak világszerte.

Amit a Daganatképződési GénTérképről tudni kell
A daganatos megbetegedés sajnos még mindig sok embert érint. Évente a daganatok okozta halálozás több tízezerre tehető, melynek oka legfőképpen a késői diagnosztizálás.

A kialakulásának kiváltó oka számtalan lehet. A megbetegedés külső kockázati tényezői között szerepel a stressz, a dohányzás, karcinogén anyagok vagy az egészségtelen táplálkozási szokások, ugyanakkor eredményezheti örökletes tényezők együttes jelenléte is. Daganatképző sejtek bármilyen szöveti sejtből kialakulhatnak, ha egy hibás gén van rá hatással. Természetesen a genetikai anyag nem minden változása vezet valóban tumoros elfajuláshoz. Azonban ha mégis, sok esetben, mikor már különféle eljárások láthatóvá teszik, a terápia már haszontalanná válik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a daganatot kiváltó örökletes tényezőket is megismerjük, ugyanis ha a génekben van jelen a hiba, már kezdeti szabályozó fehérjék hibás működése folytán megnövekedett eséllyel indul el rákos sejtek képződése.

A daganat típusát tekintve többféle lehet, mégis minden típusára jellemző a csendes jelenlét. A tumor egyetlen sejtként kezdődik, amely folyamatos mutációkon megy keresztül, majd irányíthatatlan osztódásnak indul. Ám a folyamat itt nem fejeződik be, a rákos sejtek egyre agresszívebbek lesznek, a test többi részére is átterjednek és a gyógyszerekkel szemben is ellenállóvá válnak. A bonyolult folyamat eredményeképpen különféle daganatok jönnek létre, melyekben eltérő módon mutálódott sejtek találhatók.

A fizikai aktivitás megelőző szerepe a daganatos megbetegedések kialakulásában
Szervezetünk belső egyensúlyának ideális stabilitása megváltozhat. A különböző élethelyzetekben, különböző ingerek hatására megbomlik, kiegyenlítő folyamatok mozgósítását eszközölve. Az egyes ingereket stresszoroknak nevezzük, melyek stresszhelyzetet okoznak, végkimenetelüket tekintve lehetnek pozitív és negatív hatásúak.

Testedzés hatására is stresszhelyzet alakul ki a szervezetben, melyet pozitív stresszként értékelünk. Azzal, hogy a szervezet rendszeres fizikai terhelésnek van kitéve, könnyebben ellenáll a negatív környezeti tényezők által indukált stresszhelyzetekre. Gyorsabban regenerálódik, nagyobb lesz a teherbíró képessége, könnyebben helyreállítja megbomlott belső egyensúlyát a negatív élethelyzetekben is. Köztudott, hogy a rendszeres egyénre szabott mozgás a daganatos elváltozások kialakulásának esélyét a felére csökkentheti, de a daganatos betegségben szenvedő egyének túlélési esélyét is nagymértékben megnöveli.

Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő fizikai aktivitás megválasztása a szervezet számára.

A Daganatképződési Géntérkép elvégzésével és a Sportaktivitási kérdőív kitöltésével képet kaphat jelenlegi állapotáról, valamint javaslatot arra vonatkozólag hogyan módosítsa életvitelét. Igény szerint lehetőség van írásos szakvélemény kérésére (elektronikus úton, a sportaktivitási kérdőív és a géntérkép alapján), vagy személyes konzultáció keretein belül történő fizikai állapotfelmérésre, mellyel kiegészíthetőek a meglévő adatok, valamint személyes szaktanácsadásra az egyénre szabott életmódterv elkészítéséhez.

Készíttesse el géntérképét!

Gyors és fájdalommentes mintavétel

Várakozás nélkül, akár itt a helyszínen vagy otthonában

Eredmény 3 napon belül


Ne várjon a csodára, éljen GénTudatosan!

RÓLUNK
KAPCSOLAT

Az Ön böngészője nem kompatibilis a weboldallal!
Kérjük frissítse böngészőjét! A frissítés teljesen ingyenes!