Gyermekvállalási GénTérkép

Mit vizsgál a Gyermekvállalási GénTérkép?
Az emberi DNS molekulában bizonyítottan vannak olyan területek, melyek befolyásolják a gyermekvállalást. Ezen területekről kaphat információt a pár a Géntérkép elvégzésével.

Miért érdemes elkészíteni a géntérképet?
A Gyermekvállalási GénTérképpel könnyen ellenőrizhető az a 12 legfontosabb genetikai szakasz (4 genetikai szakasz a nőnél, 8 genetikai szakasz a férfinál), amelynek egyes változatai befolyásolják a terhesség kialakulását és lefolyását. A genetikai hajlam igazolásával kialakítható olyan terhesség-gondozás, mellyel védhető a magzat és az édesanya egészsége.

Mi a Gyermekvállalási Géntérképezés menete?
A géntérképezés elvégzéséhez GÉNcsomag szükséges, amely tartalmazza a mintavételi eszközt, valamint a vizsgálathoz szükséges dokumentációkat (vizsgálatkérő lap és tájékoztató/beleegyező nyilatkozat).A szájnyálkahártya-mintavétel egy nagyon egyszerű, gyors és – ami a legfontosabb – fájdalommentes eljárás, melyet rutinszerűen használnak világszerte. A mintavételi pálcát és a vizsgálathoz szükséges dokumentációt normál postai úton be lehet küldeni a Laboratóriumnak. A leletet és a hozzá tartozó szakvéleményt elektronikus úton küldjük.

Amit a Gyermekvállalási GénTérképről tudni kell
Napjainkban sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy párnak nehézséget okoz egy gyermek vállalása a fogantatás elmaradása vagy a terhesség megszakadása miatt. A házaspárok 10-15 %-a akarata ellenére gyermektelen. A klinikai vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a meddőség hátterében 30 %-ban genetikai okok állnak, vagyis gén vagy kromoszóma szerkezeti károsodás miatt csökken a termékenyítőképesség. A meddőség kialakulásához több tényező is hozzájárulhat. Ezek lehetnek olyan tényezők, melyek sebészi beavatkozással vagy hormon tartalmú készítményekkel orvosolhatók, azonban 30%-ban azok a nem látható tulajdonságok okolhatók, melyek genetikai állományunkban keresendők.

Fontos, hogy a pár a teherbeesés elmaradása esetén illetve az első mesterséges megtermékenyítési beavatkozás előtt részt vegyen egy genetikai tanácsadáson, melyen a meddőség genetikai okának tisztázásával elkerülhetőek a további költséges vizsgálatok.

Mivel a leendő gyermek örökítő anyaga a szülők örökítő anyagának kombinációjából keletkezik, ezért mindkét szülő esetében javasolt azokat a területeket feltérképezni, melyek esetleges hibája hozzájárul a meddőség kialakulásához. A fogantatás bekövetkezte után, a várandóság ideje alatt felmerülő trombózis kialakulása is genetikai vonatkozással bírhat. Ezen vérrögök jelenléte nem csupán az édesanyát veszélyezteti, hanem vetéléshez vagy a magzat elhalásához is vezethet, mely a legnagyobb körültekintés mellett is sajnos megtörténhet. Így fontos, hogy a nők esetében még a teherbeesés előtt feltérképezzük azokat a géneket, melyek esetleges hibájából a későbbiekben probléma következhet be a terhesség alatt, ezáltal az adott területre vonatkozóan, fokozott körültekintéssel és orvosi felügyelettel komplikációmentessé tehető a terhesség időszaka.

Az aktív életmód jelentősége a gyermekvállalásnál
A tervezett gyermekvállalás és a gondosan előkészített terhesség a családtervező nő legjobb pszichofizikális állapotát igényli. Már a gyermekvállalás tervezése előtt legalább fél évvel érdemes elkezdeni a rendszeres testmozgást, előkészíteni a szervezetet. A terhesség a szervezet statikus rendszerét: a csontrendszert és dinamikus izomrendszerét, valamint a kettőt összekapcsoló ízületi- és szalagrendszert is igénybe veszi. Megváltozik a gerinc fiziológiás görbülete, a test súlyvonala, súlypontja áthelyeződik, átmeneti zavart szenved az egyensúly, a koordináció. Így mindamellett, hogy orvosi és genetikai vizsgálatokkal is felkészül leendő gyermeke kihordásához, fizikálisan is elő kell készíteni testét a bekövetkező változásokra.

Kutatások igazolják, hogy azok a nők, akik rendszeresen sportolnak vagy sportoltak a terhességüket megelőzően, még nagyobb fájdalomtűrő képességet mutattak a szülés folyamán, illetve hamarabb regenerálódott a szervezetük szülést követően. Nemcsak a fogantatás előtt, de meglévő terhességnél is javasolt a testmozgás, természetesen más edzésmódszereket és edzéstervezést alkalmazva. A terhes torna a 12. hét után, szülész-nőgyógyász szakorvos engedélyével végezhető. Célja a keringés javítása, a helyes testtartás megtanítása és a légzés technika elsajátítása.

A Gyermekvállalási GénTérkép elvégzésével és a Sportaktivitási kérdőív kitöltésével képet kaphat jelenlegi állapotáról, valamint javaslatot arra vonatkozólag hogyan módosítsa életvitelét. Igény szerint lehetőség van írásos szakvélemény kérésére (elektronikus úton, a sportaktivitási kérdőív és a géntérkép alapján), vagy személyes konzultáció keretein belül történő fizikai állapotfelmérésre, mellyel kiegészíthetőek a meglévő adatok, valamint személyes szaktanácsadásra az egyénre szabott életmódterv elkészítéséhez.

Készíttesse el géntérképét!

Gyors és fájdalommentes mintavétel

Várakozás nélkül, akár itt a helyszínen vagy otthonában

Eredmény 3 napon belül


Ne várjon a csodára, éljen GénTudatosan!

RÓLUNK
KAPCSOLAT

Az Ön böngészője nem kompatibilis a weboldallal!
Kérjük frissítse böngészőjét! A frissítés teljesen ingyenes!