Szív-és érrendszeri GénTérkép

Mit vizsgál a Szív- és Érrendszeri GénTérkép?
A géntérképezés a szív- és érrendszer örökletes tulajdonságait határozza meg, és segítségével kétséget kizáróan megállapítható, hogy a vizsgált személy hordoz-e olyan örökletes elemeket, melyek környezeti tényezők hatására szív-és érrendszeri problémák kialakulásához vezethetnek.

Miért érdemes elkészíteni a géntérképet?
A Szív-és Érrendszeri GénTérképpel könnyen ellenőrizhető az a 12 legfontosabb gén (összesen 31 génváltozat), amelynek egyes változatai szív-és érrendszeri problémák kialakulásához vezethet. A GénTérkép tartalmazza mindazokat a vizsgálatokat, melyek befolyásolják a szív és érrendszerünk egészségét:

Ezen vizsgálatokat együttesen tartalmazza a Szív- és Érrendszeri GénTérkép

A GénTeszt azoknak ajánlott, akik a szív- és érrendszer működését kizárólag egy szempontból szeretnék megvizsgáltatni. Az alábbi Tesztek közül lehet választani.

A genetikai hajlam igazolásával kialakítható olyan életvitel, amely hozzájárul a későbbiekben bekövetkező súlyos és nagy fájdalommal járó betegség elkerüléséhez.

Amit a Szív-és Érrendszeri GénTérképről tudni kell
A szív- és érrendszeri megbetegedés okozta halálozás sajnos még mindig vezető helyen áll. A megbetegedés fontos kockázati tényezői között szerepel a magas vérnyomás, cukorbetegség, zsíranyagcsere betegség, elhízás vagy a dohányzás.Mindezek mellett azonban genetikai faktorok is szerepet játszanak a szív- és érrendszer megbetegedésének kialakulásában. Genetikai tényezők hatására következhet be koszorúér megbetegedés, szívinfarktus, az agyban stroke, tüdőembólia, vagy a vesében érelzáródás okozta veseelégtelenség.A géntérképezés a szív- és érrendszer örökletes tulajdonságait határozza meg. A vizsgálat segítségével kétséget kizáróan megállapítható, hogy a vizsgált személy hordoz-e olyan örökletes elemeket, melyek környezeti tényezők hatására betegség kialakulásához vezethet.

A fizikai aktivitás jelentősége a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében
A szív- és érrendszeri megbetegedések elkerüléséhez vagy javításához nagymértékben hozzájárul az életmód változtatás, ezáltal csökkenthető a betegségek kialakulásának kockázata. A megelőzés érdekében kialakított életmódbeli változtatásnak három alapvető pillére van, a dohányzásról való leszokás, az egészségesebb táplálkozás és a fizikai aktivitás beépítése az életmódba. A táplálkozással együtt nagyon fontos a testsúly normál tartományba hozása, illetve ott tartása, a túlsúly és az elhízás elkerülése.

Fizikai aktivitással a keringési rendszer fokozottabb igénybevételnek van kitéve. Ez hosszú távon jótékony hatással van a szív izomzatára, a szív gazdaságos működésére, ezáltal a vérnyomásra és a nyugalmi pulzusszámra, az erek falának rugalmasságára, a hajszálér hálózat nagyobb kiterjedésére, mely kedvezőbb vér-, oxigén- és tápanyagellátást biztosít. A keringési rendszer igénybevételével, aktívabb a vérkeringés, „nincs idejük” az esetleges bomlástermékeknek lerakódni az erek falán. Az élénk anyagcsere révén pedig emelkedik az energiafelhasználás, mely segít optimalizálni a testsúlyt. A szív- és érrendszeri géntérkép abban segít, hogy a feltérképezett esetleges hibák ismeretében az egyén számára a lehető legideálisabb fizikai aktivitás legyen javasolható, amellyel az egyén tovább csökkentheti annak az esélyét, hogy a génhibából fakadó betegség kialakuljon.

A Szív- és Érrendszeri GénTérkép elvégzésével és a Sportaktivitási kérdőív kitöltésével képet kaphat jelenlegi állapotáról, valamint javaslatot arra vonatkozólag hogyan módosítsa életvitelét. Igény szerint lehetőség van írásos szakvélemény kérésére (elektronikus úton, a sportaktivitási kérdőív és a géntérkép alapján), vagy személyes konzultáció keretein belül történő fizikai állapotfelmérésre, mellyel kiegészíthetőek a meglévő adatok, valamint személyes szaktanácsadásra az egyénre szabott életmódterv elkészítéséhez.

Készíttesse el géntérképét!

Gyors és fájdalommentes mintavétel

Várakozás nélkül, akár itt a helyszínen vagy otthonában

Eredmény 3 napon belül


Ne várjon a csodára, éljen GénTudatosan!

RÓLUNK
KAPCSOLAT

Az Ön böngészője nem kompatibilis a weboldallal!
Kérjük frissítse böngészőjét! A frissítés teljesen ingyenes!