Táplálkozási GénTérkép

Mit vizsgál a Táplálkozási GénTérkép?
A géntérképezés az emésztőrendszer örökletes tulajdonságait határozza meg, és segítségével kétséget kizáróan megállapítható, hogy a vizsgált személy hordoz-e olyan örökletes elemeket, melyek környezeti tényezők hatására étellel szembeni érzékenységhez, felszívódási- és égyéb emésztési probléma kialakulásához vezethet.

Miért érdemes elkészíteni a géntérképet?
A Táplálkozási GénTérképpel könnyen ellenőrizhető az a 9 legfontosabb gén (összesen 30 génváltozat), amelynek egyes változatai emésztési- és felszívódási problémák kialakulásához vezethetnek. A GénTérkép tartalmazza mindazokat a vizsgálatokat, melyek befolyásolják az alábbi anyagcsere folyamatokat:

Ezen vizsgálatokat együttesen tartalmazza a Táplálkozási GénTérkép

A GénTeszt azoknak ajánlott, akik az emésztő rendszerüket kizárólag egy szempontból szeretnék megvizsgáltatni. Az alábbi Tesztek közül lehet választani:

A genetikai hajlam igazolásával kialakítható olyan életvitel, amely során tudatos odafigyeléssel, elkerülhető a későbbiekben a kellemetlen tünetek kialakulása.

Amit a Táplálkozási GénTérképről tudni kell
Az ételintolerancia az egyik leggyakrabban előforduló táplálkozási zavar a világon. Az emberek 60 %-ában fellelhető valamilyen étellel szembeni érzékenység, mely rengeteg kellemetlen tünettel jár együtt. Az intolerancia problémája a populációban 10x gyakrabban fordul elő, mint az ételallergia valamely típusa. Előfordul, hogy az érzékenység oka nem nyilvánvaló, ugyanis lehet valamely egyéb más betegség következménye. Gyakoribb eset azonban az intolerancia genetikai hajlamának öröklődése, melynek tünetei az ember élete során nyilvánulnak meg. Előfordul, hogy a szülők bár nem szenvednek élelmiszer érzékenységben, továbbadják az erre vonatkozó rejtett hibákat gyermeküknek, amely az ő esetében ételintoleranciát okoz a későbbiek folyamán. Azok a gének, melyekben a mutáció jelen van, nem képesek azokat a bontófehérjéket biztosítani, melyek szükségesek az adott étel bizonyos összetevőjének lebontására, így a szervezet az adott összetevő jelenlétekor nem megfelelő fiziológiás választ indít el. Ez a téves válaszadás az oka a kialakuló kellemetlen tüneteknek, melyek az élelmiszer elfogyasztása után tapasztalhatóak.

Érdemes tehát tisztában lenni azokkal a génjeinkben hordozott tényezőkkel, melyek étellel szembeni intoleranciához vezetnek, ezáltal tudatos odafigyeléssel elkerülhető a későbbiekben a kellemetlen tünetek kialakulása.

A fizikai aktivitás hatása az emésztésre
A testedzés pozitív hatást vált ki a szervezet energiafelhasználására, az emésztőrendszerre.

Magunk hiába állítjuk helyesen össze az étrendünket, ha az elfogyasztott élelmiszer nem tartalmazza azt a tápanyag-összetételt (sem mennyiségi, sem minőségi szempontból), amit a szervezetünk igényel. Korunk betegségeinek nagy része a helytelen életmódnak (túlevés miatti elhízás, kevés testmozgás, inaktív életmód, stressz kezelés hiánya) következménye.

A megoldást nem a tünetek kezelése, hanem a megelőzés jelenti.

Elengedhetetlen új táplálkozási szokások kialakítása, valamint a fizikai aktivitás beépítése az életvitelünkbe. A rendszeres testedzésnek köszönhetően a szervezet ellenállóbb a külső környezeti hatások okozta negatív ingerekre. Ellensúlyozható a túlzott mértékű szénhidrát bevitel, így megelőzhető a cukorbetegség vagy az inzulinrezisztencia kialakulása. Edzettebb egyéneknél kisebb mértékben fordul elő felnőtt korban vagy fiatal felnőtt korban valamilyen étellel vagy egyéb más tényezővel szembeni allergiás reakció.

Készíttesse el géntérképét!

Gyors és fájdalommentes mintavétel

Várakozás nélkül, akár itt a helyszínen vagy otthonában

Eredmény 3 napon belül


Ne várjon a csodára, éljen GénTudatosan!

RÓLUNK
KAPCSOLAT

Az Ön böngészője nem kompatibilis a weboldallal!
Kérjük frissítse böngészőjét! A frissítés teljesen ingyenes!