Orrplasztika

Az orr az arc karakterének meghatározó eleme, ezért szerzett, vagy veleszületett eltérése a megszokottól, gyakori esztétikai probléma.

A műtét helyi érzéstelenítésben, mintegy 40 – 60 percet vesz igénybe az injekciózás minimális kellemetlenségét leszámítva fájdalommentesen végezhető (kívánságra természetesen altatásban is!)

A legtöbbször az orrháti kicsúcsosodás (kifosz), és az orr tengelyének görbesége jelent problémát. A két eltérés érintheti vagy csak a csontos, vagy csak a porcos orrot, de legtöbbször a mindkét terület korrigálásra szorul.

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, a nem fájdalmas (!!!) beavatkozás 30 – 50 percig tart. Az operációt követően nem alkalmazunk bonyolult kötést, vagy gipszet, és az orrlyukak tamponálására is csak igen ritkán kényszerülünk. A beteg a műtétet követően utasításokkal ellátva haza mehet. Egy hét múlva kontrol vizsgálaton találkozunk. A végleges eredmény csak 6 -9 hónap elteltével alakul ki, hiszen a csont gyógyulása akkorra tehető.

A műtét előtt gégészeti szakvizsgálat szükséges, amennyiben orrsövény ferdülés is van először azt kell korrigálni, majd 3 hónap múlva jön szóba az esztétikai beavatkozás.

A műtéti tervet, illetve a beteg elvárásait részletesen egyeztetni kell! Nem szabad egy „hozott” fényképen látható, éppen divatos orrformát kialakíttatni. Szigorúan az arc karakterének (pl. arcforma, keskenyarc, távol ülő szemek, állcsúcs formája, stb.) figyelembe vételével kell a közös célt mmeghatározni.

ELŐTTE UTÁNA
RÓLUNK
KAPCSOLAT

Az Ön böngészője nem kompatibilis a weboldallal!
Kérjük frissítse böngészőjét! A frissítés teljesen ingyenes!